Trwa ładowanie...
d3u6upm
d3u6upm

Przepis na puszyste ciasto budyniowe ze śliwkami. Zniknie do ostatniego okruszka

Przepis

Puszyste i bardzo delikatne delikatne ciacho z owocami. Bardzo szybko i prosto się robi. Będzie idealne do popoludniowej kawy. Zamiast sliwek, możemy użyć innych sezonowych owoców. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

2.0
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6-8

Okazja:
Przepis na puszyste ciasto budyniowe ze śliwkami. Zniknie do ostatniego okruszka
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 200 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 5 całych jajek
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 1 szklanka mleka
  • 15 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ kg śliwek
Przepis
  • Masło ucieramy mikser razem z cukrem. Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko.
  • Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując.
  • Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.
  • Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i połówki utykamy w ciasto.
  • Pieczemy 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepis na puszyste ciasto budyniowe ze śliwkami. Zniknie do ostatniego okruszka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

14
13
Share
d3u6upm
d3u6upm
d3u6upm
d3u6upm
d3u6upm