Przepis na puszyste ciasto budyniowe ze śliwkami. Zniknie do ostatniego okruszka
Przepis
Puszyste i bardzo delikatne delikatne ciacho z owocami. Bardzo szybko i prosto się robi. Będzie idealne do popoludniowej kawy. Zamiast sliwek, możemy użyć innych sezonowych owoców. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
2.4
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6-8 |
Okazja: |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
- Masło ucieramy mikser razem z cukrem. Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko.
- Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując.
- Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.
- Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i połówki utykamy w ciasto.
- Pieczemy 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Przepis na puszyste ciasto budyniowe ze śliwkami. Zniknie do ostatniego okruszka
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
17
15
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.