PrzepisyNadziewany udziec indyczy. Sposób na soczyste i miękkie mięsoBudyniowe ciasto z agrestem i beząPrzepis na ljutenicę według Jakuba KuroniaPieczeń huzarska. Zapomniany specjał polskiej kuchniPieczona karkówka w sosie pomidorowymSchab pieczony w rękawie. Miękki i soczystyZuccotto - toskański deserDrożdżowe wianuszki nadziane kiszoną kapustą z kurkamiPieczone pierogi ze słodką kapustą na ostroSfiha - libańskie pierożkiGigantyczne bezy z bakaliamiSłodkie bułeczki drożdżowe. Idealne na śniadanieDyniowa pizza. Odkrywamy włoski klasyk na nowoWołowina z szynkowaruSernik z koziego seraGołąbki inne niż wszystkie. Zamiast mięsa dodaj ziemniakiKurczak duszony w sosie paprykowym. Miękki i aromatycznyProste kruche ciasto z rabarbarem i budyniemNajprostsze ciasto z truskawkami. Przygotujesz błyskawicznieZiemniaki faszerowane schabem, cebulą i szpinakiemSernik orzechowy. Klasyka w nowym wydaniuJaja faszerowane na zimno z sosem tatarskim na sposób przedwojennyJabłecznik z orzechami na bogatoTradycyjna babka ziemniaczanaKlasyczne pączki z marmoladą. Puszyste i miękkieKarkówka po żydowsku. Gratka dla mięsożercówTarta z jabłkami i żurawiną. Wypełni zapachem cały domBulion po magnacku Ewy Wachowicz. Podaj zamiast rosołuKruche ciasteczka z masą krówkową. Trudno się im oprzeć Świąteczny piernik na piwie. Przepis Ewy WachowiczFaszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołuZupa grzybowa Ewy Wachowicz. Podaj zamiast barszczuTort migdałowy z kremem jogurtowym i wiśniamiRogaliki z serka wiejskiego. Kruche i delikatneGwiazdkowy makowiec na kruchym cieście. Smak ŚwiątGołąbki z kaszą gryczaną i grzybami. Posmakują nawet wegetarianomCiasto cytrynowe z cukinią. Aromatyczne i wilgotneAjvar (ajwar), czyli bałkańska pasta warzywnaKruche ciasto ze śliwkami. W sam raz dla niespodziewanych gościCiasto z jabłkami w polewie śmietanowej. Sezonowy hit1234...6