Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Schab pieczony w rękawie. Miękki i soczysty

Przepis

Aromatyczny schab pieczony w rękawie w marynacie czosnkowo-musztardowej to gratka dla wszystkich smakoszy. Tak przygotowane mięso jest niezwykle delikatne i soczyste. Schab podany na ciepło będzie doskonały na obiad, natomiast na zimno sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Jest także doskonałym dodatkiem na wielkanocnym stole. Przepis z bloga "Di bloguje".

3.1
(14 głosów)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Schab pieczony w rękawie. Miękki i soczysty
Di bloguje
Schab pieczony w rękawie. Miękki i soczysty
Składniki

Marynata:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3/4 łyżeczki papryki ostrej
  • 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól (do smaku)

Dodatkowo:

Przepis

Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć w misce, a następnie natrzeć nią uprzednio umyte i osuszone mięso. Tak przygotowany schab naszpikować ząbkami czosnku (zrobić małe nacięcia w mięsie i powsadzać w nie kawałki czosnku).

Całość umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie schab wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości (około 1-1,5 godz.) w 180 stopniach.

Schab pieczony w rękawie. Miękki i soczysty
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

21
9
Share
d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1