Trwa ładowanie...
d3ozuli
08-08-2017 09:27

Zapiekane ziemniaczki z kiełbasą, czosnkiem i serem. Prosty hit z grilla lub piekarnika

Przepis

Ziemniaki faszerowane mięsnymi dodatkami i serem to danie, które zawsze sprawdzi się na grillowe przyjęcie czy kolację prosto z piekarnika. Dodatek czosnku i świeżych ziół jeszcze bardziej podkreśli smak dania.

d3ozuli
3.9
(97 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 100 g twardego sera żółtego
  • 1 laska kiełbasy wędzonej
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • olej rzepakowy
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Ziemniaki dokładnie wyszorować i naciąć w poprzek, tak aby było miejsce na nadzienie. Ser pokroić w kawałki, a kiełbasę w plasterki. Czosnek obrać i drobno posiekać - natrzeć nim ziemniaczki. Dodać ser i kiełbasę. Skropić olejem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez ok. 45 minut lub zawinąć w folię spożywczą i grillować ok. godziny. Gotowe posypać natką pietruszki i doprawić do smaku.

Zapiekane ziemniaczki z kiełbasą, czosnkiem i serem. Prosty hit z grilla lub piekarnika
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

156
21

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ozuli
d3ozuli
d3ozuli
d3ozuli
Więcej tematów
d3ozuli