Trwa ładowanie...
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if

Tarta jeżynowa na ciasteczkowym spodzie

Przepis

Jeżynowa tarta z pewnością pomoże osłodzić koniec wakacji. Jest prosta w przygotowaniu i pięknie wygląda. A jak smakuje? Przekonajcie się sami. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

Trwa ładowanie...
ycipk-3fk5if
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Kwelka gotuje
Składniki
  • 300 g ciasteczek owsianych lub herbatników
  • 30 g masła
  • 30 g oleju kokosowego
  • 300 g jeżyn
  • 1/3 szklanki palantynozy lub innego słodzidła
  • 3 łyżki żelatyny
  • 300 ml kremówki
Przepis

300 g ciasteczek zmiksować z 30 g masła i 30 g oleju kokosowego. Wyłożyć blachę na tartę 25 cm i wstawić do lodówki.

Masa: 300 g jeżyn wymieszać z 1/3 szklanki palantynozy, podgrzewać do rozpuszczenia cukru. 3 łyżki żelatyny zalać 1/4 szklanki gorącej wody, mieszać do rozpuszczenia żelatyny. 300 ml zimnej kremówki ubić na sztywno. Jeżyny zmiksować, przetrzeć przez sitko, wymieszać z żelatyną i śmietanką. Masę wylać na spód z ciasteczek i włożyć na min. godzinę do lodówki.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

ycipk-3fk5if
Tarta jeżynowa na ciasteczkowym spodzie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if