Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy
Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Jej wegańską alternatywą jest tofucznica lub... kalafiornica. Dzięki kurkumie oraz czarnej himalajskiej soli kala namak danie przypomina tradycyjną jajecznicę. Macie odwagę przetestować ten przepis?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 1 nieduży kalafior
- sól kala namak
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- szczypiorek
- kurkuma
- kilka pomidorków koktajlowych
Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem mleka, soli i odrobiny cukru. Odcedź kalafiora i rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj kalafiora i przyprawy – sól oraz kurkumę. Smaż przez chwilę. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze