Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy
Przepis
Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Jej wegańską alternatywą jest tofucznica lub... kalafiornica. Dzięki kurkumie oraz czarnej himalajskiej soli kala namak danie przypomina tradycyjną jajecznicę. Macie odwagę przetestować ten przepis?
4.7
(32 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
Źródło: 123RF
Składniki
- 1 nieduży kalafior
- sól kala namak
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- szczypiorek
- kurkuma
- kilka pomidorków koktajlowych
Przepis
Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem mleka, soli i odrobiny cukru. Odcedź kalafiora i rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj kalafiora i przyprawy – sól oraz kurkumę. Smaż przez chwilę. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
36
93
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.