WP

Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Jej wegańską alternatywą jest tofucznica lub... kalafiornica. Dzięki kurkumie oraz czarnej himalajskiej soli kala namak danie przypomina tradycyjną jajecznicę. Macie odwagę przetestować ten przepis?

Składniki
  • 1 nieduży kalafior
  • sól kala namak
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • kurkuma
  • kilka pomidorków koktajlowych
Przepis

Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem mleka, soli i odrobiny cukru. Odcedź kalafiora i rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj kalafiora i przyprawy – sól oraz kurkumę. Smaż przez chwilę. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.

WP

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP