Trwa ładowanie...
d4hwvza
oprac. Katarzyna Gileta

Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy

Przepis

Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Jej wegańską alternatywą jest tofucznica lub... kalafiornica. Dzięki kurkumie oraz czarnej himalajskiej soli kala namak danie przypomina tradycyjną jajecznicę. Macie odwagę przetestować ten przepis?

d4hwvza
2.8
(32 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 nieduży kalafior
  • sól kala namak
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • kurkuma
  • kilka pomidorków koktajlowych
Przepis

Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem mleka, soli i odrobiny cukru. Odcedź kalafiora i rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj kalafiora i przyprawy – sól oraz kurkumę. Smaż przez chwilę. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z pomidorkami.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

36
93
Share
d4hwvza

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4hwvza
d4hwvza
d4hwvza
d4hwvza
Więcej tematów
d4hwvza