Rolmopsy ze śledzia z suszonymi śliwkami. Pyszna przekąska w kilka chwil
W cyklu "Ryba na piątek" czas na śledzie i szybszy niż tradycyjny przepis na rolmopsy. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości filety śledziowe, a następnie zwinąć je z suszonymi śliwkami. Przekąska z bloga "Ugotowane - Pozamiatane".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- filety ze śledzia, które nie wymagają moczenia np. z suszonymi ziołami
- 2 suszone śliwki na każdego rolmopsa (bez pestek, najlepiej wędzone)
- wykałaczki – tyle, ile kawałków śledzia
Odsączamy śledzie z zalewy. Każdego śledzia układamy skórką do dołu. Zgniatamy 2 śliwki w kulkę (przy okazji sprawdzamy, czy nie zostały pestki). Każdą kulkę śliwkową zawijamy w śledzia, żeby powstał rolmops i spinamy wykałaczką. Układamy na talerzu i podajemy.
Zobacz także: kapusta wigilijna z chrzanem
src="https://d.wpimg.pl/591982352-941836044/jrp.jpg"/>
Polecamy wideo: sprawne filetowanie ryby
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze