Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru
"Placuszki smakują pysznie i myślę, że przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Są delikatne, zwarte oraz jednocześnie bardzo soczyste. Jabłko z gruszką jest mocno wyczuwalne w smaku i nadaje plackom pysznego posmaku oraz naturalnej słodyczy" - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje". Kto ma ochotę wypróbować ten przepis?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Obrane jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach oraz dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni (do 2-3 minut) i ostrożnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć jeszcze przez chwilkę. Placuszki podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze