WP
WP

Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Di bloguje
Podziel się

"Placuszki smakują pysznie i myślę, że przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Są delikatne, zwarte oraz jednocześnie bardzo soczyste. Jabłko z gruszką jest mocno wyczuwalne w smaku i nadaje plackom pysznego posmaku oraz naturalnej słodyczy" - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje". Kto ma ochotę wypróbować ten przepis?

Składniki
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 5 łyżek otrębów

Ponadto:

  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Obrane jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach oraz dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni (do 2-3 minut) i ostrożnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć jeszcze przez chwilkę. Placuszki podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP