Trwa ładowanie...
d2et8q7
d2et8q7

Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru

Przepis

"Placuszki smakują pysznie i myślę, że przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Są delikatne, zwarte oraz jednocześnie bardzo soczyste. Jabłko z gruszką jest mocno wyczuwalne w smaku i nadaje plackom pysznego posmaku oraz naturalnej słodyczy" - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje". Kto ma ochotę wypróbować ten przepis?

3.1
(39 głosów)
Oceń:
d2et8q7
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Di bloguje
Składniki
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 5 łyżek otrębów

Ponadto:

  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Obrane jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach oraz dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni (do 2-3 minut) i ostrożnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć jeszcze przez chwilkę. Placuszki podawać solo lub z ulubionymi dodatkami.

d2et8q7
Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami. Bez mąki i cukru
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

177
47
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7
d2et8q7