Trwa ładowanie...
d2t34g4
oprac. Katarzyna Gileta

Gruszki marynowane w occie. Jak je zrobić?

Przepis

Sezon na gruszki w pełni, mamy więc dla was sprawdzony przepis na owoce marynowane w octowej zalewie. Tak przygotowane będą doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs. Nie może ich zabraknąć w domowej spiżarni.

d2t34g4
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1,5 kg twardych gruszek
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10 proc.
  • 1 szklanka cukru
  • kilka goździków
  • laska cynamonu
Przepis
  • Gruszki umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
  • Z wody, octu, cukru i przypraw na wolnym ogniu zagotować zalewę i powoli wkładać do niej owoce.
  • Gotować je na bardzo wolnym ogniu przez około godzinę.
  • Przełożyć gorące owoce z zalewą do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gruszki marynowane w occie. Jak je zrobić?
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2t34g4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2t34g4
d2t34g4
d2t34g4
d2t34g4
Więcej tematów
d2t34g4