Gruszki marynowane w occie. Jak je zrobić?
Sezon na gruszki w pełni, mamy więc dla was sprawdzony przepis na owoce marynowane w octowej zalewie. Tak przygotowane będą doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs. Nie może ich zabraknąć w domowej spiżarni.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Gruszki umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
- Z wody, octu, cukru i przypraw na wolnym ogniu zagotować zalewę i powoli wkładać do niej owoce.
- Gotować je na bardzo wolnym ogniu przez około godzinę.
- Przełożyć gorące owoce z zalewą do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze