Kruche ciasto z posypką
Krucha tarta z bezową pianką i posypką to prosty w przygotowaniu i smaczny deser. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części.
- Jedną część ciasta wyłożyć na posmarowaną tłuszczem brytfankę.
- Do drugiej części dodać kakao i potrzeć na rozłożone ciasto.
- Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, na koniec dodać olejek migdałowy. Pianę wyłożyć na kakaowe ciasto, a trzecią część ciasta zetrzeć na pianę.
- Piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 st.C.
- Ostudzić i posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Przepis dodał użytkownik baby121989
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze