Dynia pieczona z mięsnym farszem. Pomysł na jesienny obiad
Dynia nadziewana mięsem to sycące i efektywne danie, które możecie przygotować na obiad lub kolację. Nie wiesz jak ją przygotować? Koniecznie wypróbuj przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Dynię umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne.
- Mielone mięso wymieszać z mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w łyżce wody, sosem sojowym, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulką, olejem sezamowym i jajkami, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
- Wnętrze dyni napełnić farszem, przykryć ściętym wierzchołkiem i upiec w temperaturze około 190 stopni C lub włożyć do garnka, podlać wodą i gotować pod przykryciem.
- Podawać pokrojoną w plastry, ćwiartki itp.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze