Barszcz czerwony z fasolką
Jedną z moich ulubionych jesiennych zup jest barszcz z dodatkiem czerwonej i białej fasoli. To taka prostsza wersja barszczu ukraińskiego. Smakuje doskonale, syci na długo i świetnie rozgrzewa nawet w chłodny dzień. Naprawdę polecam.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki:
Przepis
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w słupki i wkładamy wraz z przyprawami do wrzącego wywaru mięsnego. Gotujemy powoli z dodatkiem soku cytrynowego. Gdy barszcz nabierze odpowiedniego smaku, przecedzamy go i dodajemy wypłukaną na sicie fasolkę. Przyprawiamy i zabielamy śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl