Barszcz czerwony z fasolką
Jedną z moich ulubionych jesiennych zup jest barszcz z dodatkiem czerwonej i białej fasoli. To taka prostsza wersja barszczu ukraińskiego. Smakuje doskonale, syci na długo i świetnie rozgrzewa nawet w chłodny dzień. Naprawdę polecam.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w słupki i wkładamy wraz z przyprawami do wrzącego wywaru mięsnego. Gotujemy powoli z dodatkiem soku cytrynowego. Gdy barszcz nabierze odpowiedniego smaku, przecedzamy go i dodajemy wypłukaną na sicie fasolkę. Przyprawiamy i zabielamy śmietaną.
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze