Trwa ładowanie...
d26g8c4
d26g8c4

Barszcz czerwony z fasolką

Przepis

Jedną z moich ulubionych jesiennych zup jest barszcz z dodatkiem czerwonej i białej fasoli. To taka prostsza wersja barszczu ukraińskiego. Smakuje doskonale, syci na długo i świetnie rozgrzewa nawet w chłodny dzień. Naprawdę polecam.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
d26g8c4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Barszcz czerwony z fasolką
123
Barszcz czerwony z fasolką
Składniki

Składniki:

  • 50 dag buraków
  • 1,5 litra wywaru mięsnego
  • 1 puszka fasoli konserwowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sok cytrynowy
  • śmietana
  • sól, pieprz
Przepis

Buraki obieramy, myjemy, kroimy w słupki i wkładamy wraz z przyprawami do wrzącego wywaru mięsnego. Gotujemy powoli z dodatkiem soku cytrynowego. Gdy barszcz nabierze odpowiedniego smaku, przecedzamy go i dodajemy wypłukaną na sicie fasolkę. Przyprawiamy i zabielamy śmietaną.

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Barszcz czerwony z fasolką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d26g8c4

Podziel się opinią

Share
d26g8c4
d26g8c4

d26g8c4
d26g8c4
d26g8c4