Trwa ładowanie...
d2a3foh
29-07-2015 08:13

Chłodnik ogórkowy z orzechami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2a3foh
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 2 ogórki
  • 150 g orzechów włoskich
  • 300 ml jogurtu greckiego
  • 400 ml bulionu na włoszczyźnie
  • 2 łyżki oleju z orzechów arachidowych (można zastąpić oliwą z oliwek)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Ogórki obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Jogurt wymieszaj dokładnie z przestudzonym bulionem, dodaj posiekany koper, czosnek i olej orzechowy. Dodaj pokrojone ogórki i dokładnie wymieszaj. Chłodnik ogórkowy najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez około cztery godziny. Przed podaniem udekoruj resztą posiekanego koperku i orzechami.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Chłodnik ogórkowy z orzechami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2a3foh
d2a3foh
d2a3foh
d2a3foh
Więcej tematów
d2a3foh