Chińska zupa krewetkowa
Aromatyczna zupa w azjatyckim stylu. Doskonale rozgrzewa w chłodny dzień. Jest treściwa, smaczna, a na dodatek dość prosta w przygotowaniu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
- Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 min., zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
- Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
- Podawać w filiżankach, posypując łyżką posiekanego szczypiorku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze