Trwa ładowanie...
d15986l
15-02-2022 11:11

Chińska zupa krewetkowa

Przepis

Aromatyczna zupa w azjatyckim stylu. Doskonale rozgrzewa w chłodny dzień. Jest treściwa, smaczna, a na dodatek dość prosta w przygotowaniu.

d15986l
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1 l bulionu z kury
  • 20 dkg wieprzowiny bez kości
  • 20 dkg krewetek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ząbek czosnek
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 10 dkg pieczarek lub maślaków
  • szczypiorek lub zielona cebulka
Przepis
  • Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
  • Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 min., zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
  • Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
  • Podawać w filiżankach, posypując łyżką posiekanego szczypiorku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chińska zupa krewetkowa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d15986l
d15986l
d15986l
d15986l
Więcej tematów
d15986l