PrzepisyGuacamole według Ewy Wachowicz. Aromatyczny sos na bazie awokadoChili con carne. Meksykański gulasz na ostroKlasyka w nowym wydaniu. Placki ziemniaczane z wędzonym łososiemPasztet z cukinii. Nie tylko dla jaroszyMielone w cukinii. Prosty sposób na faszerowane warzywaJajecznica bez jajek. Nie poczujesz różnicyCaponata. Sycylijski sposób na obiadMeksykański ryż na ostro. Podaj do burrito Smaki Polski: forszmak lubelski. Jednogarnkowe danie, które zastąpi cały obiadŚródziemnomorska sałatka spaghetti. Nowe wydanie klasycznego makaronuKöttbullar. Mięsny przysmak prosto ze SzwecjiSpaghetti z łososiem i kremowym sosem śmietanowym. Szybko i smacznieLeczo z fasolki szparagowej. Przełam tradycjęSerowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezęLetnia przekąska - cebula faszerowana z grilla Zupa gulaszowa, czyli tradycyjne węgierskie danieWykorzystaj ziemniaki z obiadu. Omlet po serbsku według przepisu z 1913 r.Żółte curry z pulpetami. Rodzinny obiad w pół godzinyZapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem. Szybki obiadPlacuszki z brokułami i kukurydzą. Rumiane i chrupiąceSałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolacjęJajko w roli głównej. Jaskółcze gniazda na obiadKlopsiki w sosie pomidorowym z makaronem. Posmakuje nawet niejadkomObiad w azjatyckim stylu. Chińszczyzna z makaronemSmakowity kurczak w marynacie. Podaj na rodzinny obiadAromatyczna rybka z piekarnika. Pstrąg pieczony z warzywamiSos pieczarkowy. Kremowy dodatek do dańFalafel, pita i sos jogurtowy z tahini. Kanapka na weekendBabka ziemniaczana z boczkiem. Przepyszny pomysł na obiadSałatka jajeczna z anchois na chrupiącym chlebku. Szwedzki klasyk Filet z indyka faszerowany pistacjami z sosem żurawinowym Gulasz z warzywami i soczewicą. Podaj z ryżem i kasząPaprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowaKule z ziemniaków a la gołąbki. Pomysł na bezmięsny obiadPaluchy francuskie nadziane jarmużem z serkiem kozim i mięsem z indykaTortilla de patatas con chorizo. Hiszpański omlet z ziemniaków i pikantnej kiełbasyMuszle zapiekane z jagnięcym ragout i parmezanem. Danie na rozgrzanieKlasyczne kluski śląski z masełkiem i cebulkąKnedle ziemniaczane z grzybami (i kapustą). Polski specjał bez mięsaChilli con carne. Rozgrzewające danie na chłody1...202122...43