Trwa ładowanie...
d1l7op9
12-07-2018 13:41

Guacamole według Ewy Wachowicz. Aromatyczny sos na bazie awokado

Przepis

Aromatyczna pasta z awokado, podana w oryginalnych miseczkach zawchwyci gości na domowej imprezie. Dodatek chili sprawia, że ta meksykańska przystawka ma wyrazisty smak.

d1l7op9
2.3
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Grzegorz Kozakiewicz
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Składniki
  • 1 awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 1 pomidorków koktailowych
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • sól
  • oliwa
Przepis

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do "miseczek", które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.

Guacamole według Ewy Wachowicz. Aromatyczny sos na bazie awokado
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

14
25

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów
d1l7op9