WP

Guacamole według Ewy Wachowicz. Aromatyczny sos na bazie awokado - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Grzegorz Kozakiewicz
Podziel się

Aromatyczna pasta z awokado, podana w oryginalnych miseczkach zawchwyci gości na domowej imprezie. Dodatek chili sprawia, że ta meksykańska przystawka ma wyrazisty smak.

Składniki
  • 1 awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 1 pomidorków koktailowych
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • sól
  • oliwa
Przepis

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do "miseczek", które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP