Guacamole według Ewy Wachowicz. Aromatyczny sos na bazie awokado
Aromatyczna pasta z awokado, podana w oryginalnych miseczkach zawchwyci gości na domowej imprezie. Dodatek chili sprawia, że ta meksykańska przystawka ma wyrazisty smak.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 awokado
- sok z 1 cytryny
- 1 pomidorków koktailowych
- 1 papryczka chili
- 1 cebula
- sól
- oliwa
Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do "miseczek", które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze