Paprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowa
Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. Domowa wersja to pyszna alternatywa dla produktu, który był hitem kilka dekad temu. Przepis prosto z bloga "Justmydelicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 100g ryżu
- 1 wędzona makrela
- 1 duża cebula
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu (najlepiej domowego)
- pieprz i sól do smaku
Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: banalny sposób na domowy majonez
src="https://d.wpimg.pl/1202284342--1270839063/maj.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze