WP
WP

Paprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowa - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie www.justmydelicious.com
Podziel się

Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. Domowa wersja to pyszna alternatywa dla produktu, który był hitem kilka dekad temu. Przepis prosto z bloga "Justmydelicious".

Składniki
  • 100g ryżu
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu (najlepiej domowego)
  • pieprz i sól do smaku
Przepis

Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: banalny sposób na domowy majonez

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP