Trwa ładowanie...
d1coxlf
d1coxlf
www.justmydelicious.com

Paprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowa

Przepis

Paprykarz, czyli pasta z ryżu i wędzonej makreli jest doskonała jako dodatek do kanapek lub faszerowania na zimno warzyw. Domowa wersja to pyszna alternatywa dla produktu, który był hitem kilka dekad temu. Przepis prosto z bloga "Justmydelicious".

4.3
(7 głosów)
Oceń:
d1coxlf
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Paprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowa
www.justmydelicious.com
Składniki
  • 100g ryżu
  • 1 wędzona makrela
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki gęstego pikantnego ketchupu (najlepiej domowego)
  • pieprz i sól do smaku
Przepis

Do ugotowanego ryżu dodaj rozdrobnioną i pozbawioną ości makrelę, drobno pokrojoną cebulę, koncentrat, ketchup i przyprawy do smaku. Zamieszaj i już.
Zobacz także: banalny sposób na domowy majonez

Paprykarz z wędzoną makrelą. Domowa pasta kanapkowa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1coxlf

Podziel się opinią

25
4
Share
d1coxlf
d1coxlf
d1coxlf
d1coxlf
d1coxlf