Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Mielone w cukinii. Prosty sposób na faszerowane warzywa

Przepis

Cukinia idealnie nadaje się do faszerowania. Najczęściej zawijamy nadzienie w grillowane plastry lub wydrążamy środek warzywa. Tym razem proponujemy mięsne kulki w pierścieniach z cukinii. Danie jest bardzo proste, ale jednocześnie efektowne.

3.1
(34 głosy)
Oceń:
d4fes80
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Mielone w cukinii. Prosty sposób na faszerowane warzywa
123RF
Mielone w cukinii. Prosty sposób na faszerowane warzywa
Składniki
  • 2 duże cukinie
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • słodka mielona papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej
Przepis

Cukinie umyj, osusz i pokrój na grube plastry. Wydrąż delikatnie środki. Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, posiekaną cebulą, koncentratem i przyprawami. Wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie kulki. Klopsiki umieść w cukinii. "Kotlety" usmaż na patelni lub grilluj przez 8-10 minut. Podawaj z ryżej i ulubioną sałatką.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mielone w cukinii. Prosty sposób na faszerowane warzywa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4fes80

Podziel się opinią

86
15
Share
d4fes80
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80