Twarogowe placuszki z kaszą manną. Z tym przepisem pokochasz poranki
Placuszki twarogowe z kaszą manną, to prosty i konkretny przepis na małe co nieco. Zrobisz je tylko z 4 składników: twarogu, jajek, garstki kaszy manny i odrobiny cukru. Możesz je podawać z konfiturą lub posypać cukrem pudrem. Są bardzo sycące i smakują małym oraz dużym. Idealne na śniadanie, deser lub na wynos. Przepis na placuszki twarogowe dostaliśmy od Pani Ani, autorki bloga "Zjem cię" na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia rosyjska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Twaróg rozkrusz w dłoniach. Następnie dodaj pozostałe składniki i całość ręcznie wyrób.
- Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu.
- Mokrymi dłońmi formuj placuszki i smaż je po minimum 5 minut z każdej strony. Ja swoje smażę na największym palniku ustawionym na minimum. Podczas odwracania placuszków warto użyć 2 łopatek.
- Gotowe placki serwuj z ulubionymi dodatkami: jogurtem naturalnym, konfiturą, świeżymi owocami lub miodem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl