Twarogowe placuszki z kaszą manną. Z tym przepisem pokochasz poranki
Placuszki twarogowe z kaszą manną, to prosty i konkretny przepis na małe co nieco. Zrobisz je tylko z 4 składników: twarogu, jajek, garstki kaszy manny i odrobiny cukru. Możesz je podawać z konfiturą lub posypać cukrem pudrem. Są bardzo sycące i smakują małym oraz dużym. Idealne na śniadanie, deser lub na wynos. Przepis na placuszki twarogowe dostaliśmy od Pani Ani, autorki bloga "Zjem cię" na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- Twaróg rozkrusz w dłoniach. Następnie dodaj pozostałe składniki i całość ręcznie wyrób.
- Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu.
- Mokrymi dłońmi formuj placuszki i smaż je po minimum 5 minut z każdej strony. Ja swoje smażę na największym palniku ustawionym na minimum. Podczas odwracania placuszków warto użyć 2 łopatek.
- Gotowe placki serwuj z ulubionymi dodatkami: jogurtem naturalnym, konfiturą, świeżymi owocami lub miodem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze