Przepyszna pasta z awokado. Doskonała do kanapek
Pyszna pasta z awokado z dodatkiem oleju lnianego i serka twarogowego. Idealna do kanapek i tostów. Doskonale będzie się z nią komponować jajko ugotowane w koszulce albo wędzony łosoś. Palce lizać! Przepis z bloga "Moniki smakołyki".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki oleju lnianego
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól do smaku
- na czubek łyżeczki suszonego koperku
- 100 g sera twarogowego półtłustego
- pieprz zielony świeżo mielony do smaku
- pieprz czarny świeżo mielony
- Awokado parzymy wrzątkiem, przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy środek łyżeczką.
- Przekładamy do miski, dodajemy twaróg i ugniatamy widelcem do uzyskania gładkiej masy.
- Wlewamy olej lniany, sok z cytryny, dodajemy rozkruszony w palcach koperek, doprawiamy solą, pieprzem do smaku.
- Jeszcze raz ugniatamy do połączenia wszystkich składników.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze