Trwa ładowanie...
d3oeccw
16-04-2019 11:37

Pomidory faszerowane pastą jajeczną. Pyszne i proste

Przepis

Faszerowane jajka to klasyk na wielkanocnym stole. Kasia proponuje jednak pomidory nadziane jajeczną pastą. Warto się skusić. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".

d3oeccw
2.8
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 3 pomidory lub czerwone papryki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 300 g wędzonego pstrąga
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki i rzodkiewka do dekoracji
Przepis

Jajka obierz i pokrój w drobną kosteczkę lub rozgnieć widelcem. Rybę rozdrobnij. Wymieszaj w miseczce jajka z rybą, dopraw solą i pieprzem. Dodaj majonez. Pomidory opłucz, przekrój na pół i delikatnie wydrąż środki Gotowym farszem nadziewaj połówki pomidora lub papryki. Udekoruj posiekaną natką i rzodkiewkami. Jedz na zdrowie!

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Pomidory faszerowane pastą jajeczną. Pyszne i proste
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3oeccw
d3oeccw
d3oeccw
d3oeccw
Więcej tematów
d3oeccw