Trwa ładowanie...
d1gfj40
23-05-2022 12:45

Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną. Aż ślinka cieknie

Przepis

Pierś z kurczaka to jeden z najbardziej uniwersalnych produktów w kuchni. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. na dodatek nie musimy mieć szczególnych umiejętności kulinarnych, by wyczarować pyszny obiad. Przekonajcie się sami. Przepis na pierś z kurczaka faszerowaną żurawiną dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1gfj40
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części, robię podłużny otwór. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka.
  • Ser kroję w słupki, w otworze mięsa umieszczam po słupku sera żółtego oraz po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso przyciskam żeby zamknął się otwór i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę 30 minut w 180 st. C.
  • Po upieczeniu mięso smaruję pozostałą żurawiną i kroję na mniejsze kawałki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną. Aż ślinka cieknie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gfj40
d1gfj40
d1gfj40
d1gfj40
Więcej tematów
d1gfj40