Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną. Aż ślinka cieknie
Pierś z kurczaka to jeden z najbardziej uniwersalnych produktów w kuchni. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. na dodatek nie musimy mieć szczególnych umiejętności kulinarnych, by wyczarować pyszny obiad. Przekonajcie się sami. Przepis na pierś z kurczaka faszerowaną żurawiną dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 5 pojedynczych filetów z kurczaka
- 190 g żurawiny w słoiku do mięsa
- 10 dag żółtego sera
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
- sól
- Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części, robię podłużny otwór. Mięso doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka.
- Ser kroję w słupki, w otworze mięsa umieszczam po słupku sera żółtego oraz po 2 łyżeczki żurawiny. Mięso przyciskam żeby zamknął się otwór i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę 30 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu mięso smaruję pozostałą żurawiną i kroję na mniejsze kawałki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze