Pasta z wędzonej makreli. Hit PRL w prostym przepisie
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą to klasyk polskiej kuchni. Doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Przepis przypomina Małgorzata, autorka bloga "Daylicooking".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Jajka należy umyć i ugotować na twardo. Ostudzone jajka obrać ze skorupek.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Wędzoną makrelę przekroić wzdłuż i oddzielić mięso od skóry i kręgosłupa. Usunąć dokładnie wszystkie ości, a mięso rozgnieść delikatnie widelcem.
- Ogórki pokroić w kostkę. Jajka zetrzeć na tartce. Wymieszać w miseczce makrelę z posiekaną cebulą, ogórkami i jajkami.
- Dodać 2-3 łyżki majonezu oraz 1 łyżeczkę musztardy.
- Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz też przepis na biszkoptowe ciasto z owocami
src="https://d.wpimg.pl/122815767-1166246957/ciasto.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze