Trwa ładowanie...
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb

Muffinki z owocami. Osłodzą letnie popołudnie

Przepis

Szukasz pomysłu na szybki i lekki deser? Joanna, autorka bloga "O pietruszka!" poleca puszyste muffiny z jagodami. - Delikatne, jogurtowe, pyszne również na drugi dzień! Ja przygotowałam je z jagodami, ale możesz użyć do nich borówek lub np. porzeczek. Idealne! - zachęca blogerka. Skusicie się?

Trwa ładowanie...
ycipk-49f4vb
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
O Pietruszka
Składniki

Składniki mokre:

Składniki suche:

  • 80 g cukru np. trzcinowego
  • 1 łyżeczka sody
  • 300 g mąki np. jasnej orkiszowej
  • skórka z 1/3 cytryny

Dodatkowo: 200 g jagód (u mnie jagody kamczackie dlatego takie podłużne) lub borówek + łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przepis

Składniki suche łączymy. Składniki mokre łączymy. Łączymy składniki suche z mokrymi w kilku ruchach, nie mieszamy za długo. Mieszamy owoce z mąką ziemniaczaną , 1/3 wsypujemy do ciasta i w kilku ruchach mieszamy. Wkładamy po około 2 łyżki ciasta do foremek, posypujemy resztą owoców. Pieczemy około 25 minut do zarumienienia muffinek.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Muffinki z owocami. Osłodzą letnie popołudnie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb