Makaron w cytrynowym sosie. Smakuje bosko
Makaron z sosem cytrynowym to włoski klasyk. Przepis jest banalnie prosty i nie wymaga drogich, wyszukanych składników. Kremowy sos cytrynowy rozkosznie oblepia makaron. Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy.
- W międzyczasie wlewamy do rondelka śmietanę, bulion, wsypujemy startą na drobnej tarce skórkę z cytryny (skórka wcześniej sparzoną), doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut.
- Nakładamy makaron na talerz, polewamy sosem, przyozdabiamy plasterkiem cytryny i posypujemy parmezanem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze