Jeden składnik odmieni smak kotletów jajecznych. Genialne!
Kotlety jajeczne to klasyk, który zna chyba każdy. Przed laty gościły w niemal każdym domu. jak je przyrządzić, by nie były mdłe? Wystarczy dodać do masy jajecznej pieczarki lub leśne grzyby. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z łyżką rozgrzanego oleju, smażyć do momentu odparowania wody.
- Dodać posiekaną cebulę i smażyć do zarumienienia. Doprawić do smaku. Dodać oregano i 2 starte ząbki czosnku.
- Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać wystudzone grzyby, starty ser, surowe jajko i bułkę tartą. Wymieszać. Dodać posiekaną pietruszkę, wymieszać i uformować kotlety.
- Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.
- Można je dopiec jeszcze w piekarniku około przez ok. 10 min. i posypać serem żółtym.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze