Trwa ładowanie...
d3u9pwn
17 lipca 2015, 09:18

Gruszki w syropie korzennym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3u9pwn
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 10 gruszek
  • 2 l wina słodkiego wiśniowego Edelkirsch
  • 1 l soku z czarnej porzeczki
  • 10 gwiazdek anyżu
  • 2 laski cynamonu
  • 500 g cukru
Przepis

Gruszki obrać, zostawiając ogonek. Do garnka wlać wino i sok, dodać przyprawy i zagotować, aż cukier się rozpuści. Włożyć gruszki i gotować na większym ogniu około 5 minut, aby gruszki zmiękły. Po tym czasie gruszki wyjąć na talerz, a zawartość garnka zredukować do konsystencji syropu. Gotowym syropem polać owoce i podawać.

Przepis poleca Chef Bogdan Gałązka "Smak Gothicu"

Gruszki w syropie korzennym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3u9pwn
d3u9pwn
d3u9pwn
d3u9pwn
Więcej tematów
d3u9pwn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj