Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką. Odkryj ich wyjątkowy smak
Sezon ogórkowy trwa. Dla tych, którzy lubią połączenie tradycyjnych przepisów z odrobiną nowości, przygotowalismy wyjątkowy przepis. Ogórki małosolne z dodatkiem czerwonej porzeczki mogą stanowić interesującą konkurencję dla pozostałych domowych przetworów. Ogórki z porzeczkami są popularne szczególnie w Rosji.
Trwa ładowanie wpisu: fb
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- 2,5 kg ogórków
- 25 dag czerwonej porzeczki
- chrzan
- czosnek
- koper
- gorczyca
- 1 l wody
- 2 łyżki soli
Ogórki myjemy i wkładamy je do dużego słoika. Dodajemy do nich korzeń chrzanu, gorczycę, czosnek, koper oraz czerwoną porzeczkę. Wodę w temperaturze pokojowej mieszamy z solą i zalewamy nimi ogórki. Słoik przykrywamy talerzem i zakrywamy ściereczką lub gazą. Po 3 dniach nasze ogórki małosolne są już gotowe do jedzenia.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze