Trwa ładowanie...
d1gi2kc
05-07-2018 10:57

Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką. Odkryj ich wyjątkowy smak

Przepis

Sezon ogórkowy trwa. Dla tych, którzy lubią połączenie tradycyjnych przepisów z odrobiną nowości, przygotowalismy wyjątkowy przepis. Ogórki małosolne z dodatkiem czerwonej porzeczki mogą stanowić interesującą konkurencję dla pozostałych domowych przetworów. Ogórki z porzeczkami są popularne szczególnie w Rosji.

d1gi2kc
3.0
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2,5 kg ogórków
  • 25 dag czerwonej porzeczki
  • chrzan
  • czosnek
  • koper
  • gorczyca
  • 1 l wody
  • 2 łyżki soli
Przepis

Ogórki myjemy i wkładamy je do dużego słoika. Dodajemy do nich korzeń chrzanu, gorczycę, czosnek, koper oraz czerwoną porzeczkę. Wodę w temperaturze pokojowej mieszamy z solą i zalewamy nimi ogórki. Słoik przykrywamy talerzem i zakrywamy ściereczką lub gazą. Po 3 dniach nasze ogórki małosolne są już gotowe do jedzenia.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ogórki małosolne z czerwoną porzeczką. Odkryj ich wyjątkowy smak
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

81
15

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gi2kc
d1gi2kc
d1gi2kc
d1gi2kc
Więcej tematów
d1gi2kc