Trwa ładowanie...
d78rb5p
d78rb5p

Dodaj jeden składnik do ogórków małosolnych. Będą jeszcze smaczniejsze

Przepis

Chrupiące ogórki i ostra papryka chili stanowią wyjątkowe połączenie. Ogórki małosolne z chili mogą przypaść do gustu nie tylko miłośnikom ostrych przypraw, ale też fanom domowych przetworów, którzy cenią kulinarne nowości.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
d78rb5p
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Ogórki małosolne z chili
123RF
Ogórki małosolne z chili
Składniki
  • 1,5 kg ogórków gruntowych
  • 1 korzeń chrzanu
  • 6 gałązek kopru
  • 20 ząbków czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 litry przegotowanej wody
  • 2 łyżki soli kamiennej
  • 1 świeża papryczka chilli
Przepis
  • Ogórki opłucz i odetnij końcówki.
  • W dużym słoiku lub kamionkowym garnku układaj warstwami
  • koper, koperek, czosnek, kawałeczek chilli, ogórki. I tak do końca, aż zapełnisz całe naczynie.
  • W małej ilości wrzątku rozpuść sól i wlej do 2 litrów letniej wody.
  • Dodaj do naczynia z ogórkami pieprz i liście laurowe, zalej całość osoloną wodą.
  • Przykryj naczynie talerzykiem i odstaw na 2-3 dni.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dodaj jeden składnik do ogórków małosolnych. Będą jeszcze smaczniejsze
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d78rb5p

Podziel się opinią

3
1
Share
d78rb5p
d78rb5p

d78rb5p
d78rb5p
d78rb5p