Zupa z kurczakiem i kukurydzą. Świetnie rozgrzewa i dodaje sił
Zupa kukurydziana z kurczakiem jest bardzo rozgrzewająca i syci na długo. Dlatego jedna miseczka tej pysznej zupy z pewnością może zastąpić nam cały obiad.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 450 g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na paseczki
- 1,2 litra bulionu drobiowego
- 150 ml gęstej śmietany
- 100 g cienkich nitek makaronu
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 3 łyżki mleka
- 175 g kukurydzy
- sól, pieprz
- Do garnka włóż kurczaka, zalej rosołem, dodaj śmietanę, doprowadź do wrzenia na małym ogniu i zmniejsz płomień. Gotuj 20 minut na małym ogniu, posól i popieprz do smaku.
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- W miseczce rozprowadź mlekiem mąkę kukurydzianą na papkę, dodaj do zupy i mieszaj, aż zgęstnieje.
- Dodaj kukurydzę oraz makaron i dobrze zagrzej. Przelej do wazy lub na podgrzane talerze i natychmiast podawaj.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze