Zupa borówkowa według Ewy Wachowicz
Przepyszna zupa borówkowa z makaronem i śmietaną według przepisu Ewy Wachowicz. Zupa doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ten smak z pewnością przekona nawet niejadków.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Dekoracja:
- śmietana
- mięta
- Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 1 l), przyprawić imbirem, dodać sok z cytryny, przykryć i zagotować.
- Przetrzeć przez sito. Z powrotem postawić na kuchence. Posłodzić. Zagęścić mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Wymieszać i zagotować.
- Podawać z makaronem. Na talerzu udekorować śmietaną i miętą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze