Trwa ładowanie...
d1uq0gi
d1uq0gi

Zupa borówkowa według Ewy Wachowicz

Przepis

Przepyszna zupa borówkowa z makaronem i śmietaną według przepisu Ewy Wachowicz. Zupa doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ten smak z pewnością przekona nawet niejadków.

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d1uq0gi
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Zupa borówkowa według Ewy Wachowicz
Archiwum prywatne
Zupa borówkowa według Ewy Wachowicz
Składniki
  • 300 g borówek
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • drobny makaron

Dekoracja:

  • śmietana
  • mięta
fot. Grzegorz Kozakiewicz Archiwum prywatne
fot. Grzegorz Kozakiewicz
Przepis
  • Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 1 l), przyprawić imbirem, dodać sok z cytryny, przykryć i zagotować.
  • Przetrzeć przez sito. Z powrotem postawić na kuchence. Posłodzić. Zagęścić mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Wymieszać i zagotować.
  • Podawać z makaronem. Na talerzu udekorować śmietaną i miętą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa borówkowa według Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d1uq0gi
d1uq0gi
d1uq0gi

d1uq0gi
d1uq0gi
d1uq0gi