Trwa ładowanie...
d1l91os
15-02-2022 07:50

Smakowity sposób na podroby. Wątróbka smażona w cieście

Przepis

Nie każdy lubi zapach i smak wątróbki. Świetnym sposobem na to, by przekonać się do podrobów, jest przygotowanie ich w chrupiącym cieście. Doprawione plastry wątróbki usmażone w cieście z dodatkiem majonezu to prawdziwe niebo w gębie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1l91os
1.8
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • ½ kg wątróbki wieprzowej
  • 3 całe jajka
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Wątróbkę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.
  • Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.
  • W cieście panieruję wątróbkę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Smakowity sposób na podroby. Wątróbka smażona w cieście
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os