Smakowity sposób na podroby. Wątróbka smażona w cieście
Nie każdy lubi zapach i smak wątróbki. Świetnym sposobem na to, by przekonać się do podrobów, jest przygotowanie ich w chrupiącym cieście. Doprawione plastry wątróbki usmażone w cieście z dodatkiem majonezu to prawdziwe niebo w gębie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- ½ kg wątróbki wieprzowej
- 3 całe jajka
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 5 łyżek majonezu
- 5 łyżek mąki pszennej
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- Wątróbkę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.
- Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.
- W cieście panieruję wątróbkę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze