Rydze duszone po cygańsku. Gratka dla miłośników grzybów
Rydze po cygańsku to przepyszna propozycja dla wszystkich miłośników grzybów. Przepis jest bardzo prosty. Tak przygotowane grzyby doskonale smakują z kromką świeżego domowego chleba.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na małą kosteczkę(szybciej się usmażą).
- Na patelni rozgrzać olej, wrzucić ziemniaki i podsmażyć, potem zmniejszyć ogień, przykryć i poddusić, aż będą miękkie,
- Cebulę obrać, pokroić w cienkie półtalarki, dodać do ziemniaków i poddusić.
- Rydze umyć(jak są solone namoczyć na kilka minut w ciepłej wodzie), pokroić w kosteczkę i pod koniec duszenia dodać do ziemniaków i cebuli.
- Jak już wszystko się chwile poddusi i będzie ciepłe, dolewamy sos pomidorowy, dosalamy do smaku, dodajemy cukier i czekamy, aż wszystko dojdzie(nie może się zagotować).
- Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, od razu podajemy z chlebem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze