Trwa ładowanie...
d1if1c1
09-02-2021 11:00

Mięso będzie rozpływać się w ustach. Przepis na bitki w sosie własnym

Przepis

Bitki wieprzowe lub wołowe to klasyka polskiej kuchni. Duszone w sosie mięso jest niezwykle delikatne i miękkie. Przepis jest niezwykle prosty i przetestowany już wiele razy. Bitki będą najlepiej smakować z ziemniaczanym puree lub grubą kaszą. Do tego zasmażane buraczki i pyszny obiad gotowy.

d1if1c1
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 6 kotletów schabowych
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki mąki
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarenka pieprzu
  • olej do smażenia
Przepis
  • Mięso rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, anastępnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso z obu stron. Przekładamy do garnka.
  • Cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni, na której smażyliśmy mięso.
  • Cebulę przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy przyprawy, zalewamy wodą.
  • Dodajemy drobno pokrojoną marchewkę. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
  • Podajemy z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mięso będzie rozpływać się w ustach. Przepis na bitki w sosie własnym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1if1c1
d1if1c1
d1if1c1
d1if1c1
Więcej tematów
d1if1c1