Trwa ładowanie...
d2ep7a1
01-12-2009 10:33

Krokieciki z ryby

Przepis

Co podać do wigilijnego barszczu? Większość w was postawi pewnie na uszka lub paszteciki z kapustą i grzybami. Ja mam jednak nieco inną propozycję - smażone krokieciki z rybnym farszem. Są naprawdę smaczne i łatwe do przygotowania.

d2ep7a1
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki

Ciasto:

  • Jajko
  • 3 szkl. mąki
  • szkl. mleka
  • 2 szkl. wody gazowanej
  • szczypta soli

Farsz:

  • 0,6 kg ryby (mintaj, panga, sola)
  • koperek
  • jajko
  • zabek czosnku
  • pieprz, kostka rosołowa

Do smażenia:

Przepis

Z wymienionych składników przygotować ciasto naleśnikowe . Na patelni usmażyć naleśniki i odstawić do przestygnięcia. Rybę obgotować w małej ilości wody dodając kostkę rosołową a następnie zmielić . Do zmielonej ryby dodać jajko, koperek, zmielony ząbek czosnku(według uznania), pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Na każdym naleśniku rozsmarować masę rybną i zwinąć w rulon, dobrze ścisnąć, aby pomiędzy naleśnikiem a farszem nie było przerwy. Przygotowane naleśniki z farszem rybnym pokroić z na krążki o grubości ok. 2 cm, tak jak kroi się kopytka.

Pokrojone krążki obtaczać w jajku i bułce tartej obsmażyć na patelni na złoty kolor. Podawać na ciepło z barszczem czerwonym

Przepis dodał użytkownik j.polaska

Krokieciki z ryby
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ep7a1
d2ep7a1
d2ep7a1
d2ep7a1
Więcej tematów
d2ep7a1