Krokiety ziemniaczane z grzybami
Ziemniaczane krokiety z dodatkiem suszonych grzybów sprawdzą się jako dodatek do świątecznego barszczyku.. świetnie smakują również solo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 4 łyżki tłuszczu
- 4 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki mąki
- 4 dag grzybów suszonych
- sól
- majeranek
- pieprz,
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce.
- Dodać pokrojoną i zrumienioną cebulę, trochę tartej bułki, 2 jaja, mąkę oraz ugotowane i posiekane grzyby.
- Masę przyprawić i dokładnie wyrobić; formować podłużne wałeczki, maczać je w jaju, panierować w tartej bułce i smażyć na tłuszczu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze