Krokiety z gotowanym mięsem. Najlepszy przepis
Krokiety świetnie smakuja zarówno solo jak i z czerwonym barszczem. Choć przygotowanie ich jest nieco pracochłonne, to jednak ich smak z pewnością wynagrodzi nam czas spędzony w kuchni. Jak zrobić krokiety? Zobaczcie nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 8 naleśników
- 250 g gotowanego lub pieczonego mięsa
- 1 cebula
- 1 mała bułka
- 40 g masła
- 1 jajko
- 2-3 łyżki gęstej śmietany
- sól, pieprz
- 1 jajko
- 100 g tartej bułki
- olej
1. Mięso mielimy w maszynce, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajo i śmietanę.
2. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
3. Przygotowane naleśniki smarujemy farszem, dwa boki zakładamy i zwijamy w rulon.
4. Maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z wszystkich stron na rumiano.
5. Można przygotować krokiety z innym farszem np.: z suszonych grzybów, twarożku itp.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze