Kapuściane kotlety. Dietetyczna przekąska lub lekki obiad
Kotlety z kapusty na pierwszy rzut oka wyglądają prawie jak tradycyjne. Można je przygotować raz dwa, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Zagotować wodę, tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści, włożyć do wrzątku, zagotować ok. 5-7 minut. Wyjąć na sitko, osuszyc lekko. Wykroić głąb, kapustę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Posolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz. Olej rozgrzać na patelni, plastry kapusty maczać w jajku, bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze