WP
WP

Kapuściane kotlety. Dietetyczna przekąska lub lekki obiad - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Gotuj ze mną
Podziel się

Kotlety z kapusty na pierwszy rzut oka wyglądają prawie jak tradycyjne. Można je przygotować raz dwa, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".

Składniki
  • główka kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis

Zagotować wodę, tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści, włożyć do wrzątku, zagotować ok. 5-7 minut. Wyjąć na sitko, osuszyc lekko. Wykroić głąb, kapustę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Posolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz. Olej rozgrzać na patelni, plastry kapusty maczać w jajku, bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP