Trwa ładowanie...
d36o8ew
d36o8ew

Kapuściane kotlety. Dietetyczna przekąska lub lekki obiad

Przepis

Kotlety z kapusty na pierwszy rzut oka wyglądają prawie jak tradycyjne. Można je przygotować raz dwa, nawet gdy lodówka świeci pustkami. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis z bloga "Gotuj ze mną".

2.5
(32 głosy)
Oceń:
d36o8ew
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Gotuj ze mną
Składniki
  • główka kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis

Zagotować wodę, tyle aby zmieścić kapustę, posolić do smaku. Kapustę obrać ze zwiędłych liści, włożyć do wrzątku, zagotować ok. 5-7 minut. Wyjąć na sitko, osuszyc lekko. Wykroić głąb, kapustę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Posolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz. Olej rozgrzać na patelni, plastry kapusty maczać w jajku, bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno. Doskonale smakują z sosem czosnkowym.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kapuściane kotlety. Dietetyczna przekąska lub lekki obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d36o8ew

Podziel się opinią

47
82
Share
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew