Trwa ładowanie...
d371r26
d371r26

Fasolka szparagowa z migdałami

Przepis

Prosto, smacznie i nieco inaczej niż zwykle. Zamiast tradycyjnej fasolki szparagowej z bułką tartą, przygotuj ją z migdałami. Będzie jeszcze smaczniejsza. Przekonaj się sam!

5.0
(2 głosy)
Oceń:
d371r26
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Fasolka szparagowa z migdałami
Składniki
  • 800 g fasolki szparagowej,
  • 60 g migdałów,
  • 2 łyżki masła,
  • łyżka cukru,
  • łyżeczka soli.
Przepis

Migdały zalej wrzątkiem i odstaw je na 10-15 minut. Po tym czasie skórka z migdałów powinna zejść bez problemu. Obetnij twarde końcówki strączków i ugotuj. Wystarczy, że wrzucisz fasolkę do zimnej wody, dodasz łyżeczkę soli oraz łyżkę cukru i zagotujesz. Odczekaj ok. 6-8 minut i odcedź strączki. Obrane migdały posiekaj i podsmaż na suchej patelni, a kiedy zarumienią się, dodaj masło, a na koniec wszystko wymieszaj. Fasolkę ułóż na półmisku, a na niej migdały i gotowe. Smacznego.

Zobacz także wideo: Jak myć warzywa i owoce? Sprawdź, jak to robić, aby spożywać produkty bez zanieczyszczeń

Fasolka szparagowa z migdałami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
Share
d371r26
d371r26
d371r26

d371r26
d371r26
d371r26