Fasolka szparagowa z migdałami
Prosto, smacznie i nieco inaczej niż zwykle. Zamiast tradycyjnej fasolki szparagowej z bułką tartą, przygotuj ją z migdałami. Będzie jeszcze smaczniejsza. Przekonaj się sam!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 800 g fasolki szparagowej,
- 60 g migdałów,
- 2 łyżki masła,
- łyżka cukru,
- łyżeczka soli.
Migdały zalej wrzątkiem i odstaw je na 10-15 minut. Po tym czasie skórka z migdałów powinna zejść bez problemu. Obetnij twarde końcówki strączków i ugotuj. Wystarczy, że wrzucisz fasolkę do zimnej wody, dodasz łyżeczkę soli oraz łyżkę cukru i zagotujesz. Odczekaj ok. 6-8 minut i odcedź strączki. Obrane migdały posiekaj i podsmaż na suchej patelni, a kiedy zarumienią się, dodaj masło, a na koniec wszystko wymieszaj. Fasolkę ułóż na półmisku, a na niej migdały i gotowe. Smacznego.
Zobacz także wideo: Jak myć warzywa i owoce? Sprawdź, jak to robić, aby spożywać produkty bez zanieczyszczeń
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze