Zupa szczawiowa na bogato. W sam raz na wiosnę
Trudno sobie wyobrazić bardziej wiosenną zupę niż szczawiowa. Jest pyszna, lekka i aromatyczna. Przepis z bloga "zGotowana Paula"
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Warzywa, czyli ziemniaki, marchewkę, selera naciowego i pora pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z wodą. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Jak warzywa będą miękkie, dodać szczaw (u mnie niestety ze słoiczka - nie mam dostępu do świeżego). Dwa jajka - oddzielić żółtka od białek. Surowe białka wlać na gotującą się zupę - fajnie się zetną, a żółtka wymieszać ze śmietaną i dolewać powoli gorąca zupę. Następnie całość wlać do zupy, doprawić i zdjąć z gazu. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze