Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Zupa szczawiowa Ewy Wachowicz

Przepis

Zupa szczawiowa to obowiązkowa pozycja w wiosennym menu. Jest smaczna, tania i niskokaloryczna. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.

1.0
(2 głosy)
Oceń:
d4fes80
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Zupa szczawiowa Ewy Wachowicz
Archiwum prywatne
Zupa szczawiowa Ewy Wachowicz
Składniki

● 2 garście świeżego szczawiu
● 2 łyżki masła
● 1 l bulionu warzywnego
● 250 ml śmietany
● 1 łyżka mąki
● kilka jajek przepiórczych
● sól
● pieprz
koperek

Przepis

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa szczawiowa Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4fes80

Podziel się opinią

2
Share
d4fes80
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80