Zupa szczawiowa Ewy Wachowicz
Zupa szczawiowa to obowiązkowa pozycja w wiosennym menu. Jest smaczna, tania i niskokaloryczna. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
● 2 garście świeżego szczawiu
● 2 łyżki masła
● 1 l bulionu warzywnego
● 250 ml śmietany
● 1 łyżka mąki
● kilka jajek przepiórczych
● sól
● pieprz
● koperek
Przepis
Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl