Trwa ładowanie...
dc5qbyy
dc5qbyy

Zupa szczawiowa z rukolą i kulkami ryżowo-jajecznymi

Przepis

Zupę szczawiową jada się przede wszystkim w Europie Wschodniej, dla przybyszów z innych stron świata stanowi dość egzotyczne danie. Jej przygotowanie nie powinno stanowić większego problemu.

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Zupa szczawiowa z rukolą i kulkami ryżowo-jajecznymi
Getty Images
Składniki
  • 1 wiązka świeżego szczawiu
  • 75 g rukoli
  • 3 szkl. bulionu warzywnego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 woreczek ryżu basmati
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypta curry Kamis
Przepis
  • Szczaw przebrać, umyć. Ja obcięłam ogonki szczawiu.
  • Do garnka wlać 3 szklanki bulionu warzywnego, dodać zieleninę i zagotować ok. 10min. Doprawić do smaku.
  • Wszystko zmiksować blenderem.
  • Osobno ugotować ryż i jajka.
  • Do ciepłego ryżu dodać pokrojone w kostkę jajka, wymieszać.
  • W dłoniach uformować kulki.
  • Podawać do zupy.

Przepis dodał użytkownik lileczka_4

Zupa szczawiowa z rukolą i kulkami ryżowo-jajecznymi
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
dc5qbyy

Podziel się opinią

Share
dc5qbyy
dc5qbyy
dc5qbyy
dc5qbyy
Więcej tematów
dc5qbyy