Zupa szczawiowa z rukolą i kulkami ryżowo-jajecznymi
Zupę szczawiową jada się przede wszystkim w Europie Wschodniej, dla przybyszów z innych stron świata stanowi dość egzotyczne danie. Jej przygotowanie nie powinno stanowić większego problemu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- 1 wiązka świeżego szczawiu
- 75 g rukoli
- 3 szkl. bulionu warzywnego
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 woreczek ryżu basmati
- sól i pieprz do smaku
- szczypta curry Kamis
- Szczaw przebrać, umyć. Ja obcięłam ogonki szczawiu.
- Do garnka wlać 3 szklanki bulionu warzywnego, dodać zieleninę i zagotować ok. 10min. Doprawić do smaku.
- Wszystko zmiksować blenderem.
- Osobno ugotować ryż i jajka.
- Do ciepłego ryżu dodać pokrojone w kostkę jajka, wymieszać.
- W dłoniach uformować kulki.
- Podawać do zupy.
Przepis dodał użytkownik lileczka_4
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze