Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Duszona cebulka po wiejsku to dla wielu osób prawdziwy smak dzieciństwa. Cebulka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, jako dodatek do mięs, ziemniaków czy smażonej kiełbasy. Klasyczny przepis wraca w nieco odmienionej wersji. Wystarczy odrobina białego wina, by całkowicie odmienić smak duszonej cebulki. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Cebule obrać i pokroić w piórka.
- Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać liść laurowy.
- Dusić, aż cebulka stanie się złocista. Wlać wino, odparować i gotowe.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze