Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Duszona cebulka po wiejsku to dla wielu osób prawdziwy smak dzieciństwa. Cebulka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, jako dodatek do mięs, ziemniaków czy smażonej kiełbasy. Klasyczny przepis wraca w nieco odmienionej wersji. Wystarczy odrobina białego wina, by całkowicie odmienić smak duszonej cebulki. Wypróbujcie koniecznie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebule obrać i pokroić w piórka.
- Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać liść laurowy.
- Dusić, aż cebulka stanie się złocista. Wlać wino, odparować i gotowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl