Trwa ładowanie...
d4eh60d

Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

Przepis

Duszona cebulka po wiejsku to dla wielu osób prawdziwy smak dzieciństwa. Cebulka świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, jako dodatek do mięs, ziemniaków czy smażonej kiełbasy. Klasyczny przepis wraca w nieco odmienionej wersji. Wystarczy odrobina białego wina, by całkowicie odmienić smak duszonej cebulki. Wypróbujcie koniecznie.

2.1
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 3-4 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 150 ml białego wytrawnego wina
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Cebule obrać i pokroić w piórka.
  • Na patelni rozgrzać olej z masłem, wrzucić cebulę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać liść laurowy.
  • Dusić, aż cebulka stanie się złocista. Wlać wino, odparować i gotowe.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4eh60d

Podziel się opinią

1
11
Share
d4eh60d
d4eh60d
d4eh60d
d4eh60d
Więcej tematów
d4eh60d