Roladki z kurczaka nadziewane jabłkami. Soczyste i delikatne mięso
Soczyste roladki z kurczaka z dodatkiem kwaśnych jabłek, to pomysł na pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Roladki podawaj z ziemniaczanym puree i ulubioną surówką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- udka drobiowe z kością
- tłuszcz do smażenia
- kwaśne jabłka
- mus jabłkowy
- przyprawy
Z udek wyjąć kości, stłuc tłuczkiem, natrzeć solą i przyprawami, pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki Zawijać cząstki jabłek do środka udka i spinać wykałaczkami. Roladki smażyć na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron, przewracając. Gdy roladki się zrumienią, dodać do smaku mus jabłkowy. Smażyć jeszcze kilka minut. Podawać z ryżem, ziemniakami i surówkami.
Przepis pochodz z książki Jana Szmyda "Polskie jabłka"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze