Trwa ładowanie...
d36v5wy
21-02-2018 11:23

Pischinger Kajmakowy. Słodkie wspomnienie z dwóch składników

Przepis

Pischinger kajmakowy to dla wielu osób smak dzieciństwa. Pyszności bez pieczenia idealnie wpisują się w cykl "Sentymentalny wtorek". Sprawdźcie prosty przepis z bloga "Justmydelicious".

d36v5wy
3.8
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 opakowanie wafli
Przepis

Mleko w puszce całkowicie przykrytej wodą gotuj przez 1,5 godziny. Po tym czasie gotowym kajmakiem przełóż wafle, na ich powierzchni połóż coś ciężkiego i pokrywającego całość andrutów, aby się nie powyginały. Włóż je do lodówki w celu schłodzenia i stężenia masy. Po ok. 30-60 minutach pischinger kajmakowy możesz kroić. Sugestie: wierzch pischingera można też pokryć warstwą polewy z białej czekolady i obsypać orzechami, bakaliami lub kokosem.
Zobacz także: banalne ciasteczka z kleiku ryżowego

Polecamy wideo: cekoladowe ciasteczka bez pieczenia

Pischinger Kajmakowy. Słodkie wspomnienie z dwóch składników
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

32
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
d36v5wy
Więcej tematów
d36v5wy