Pischinger Kajmakowy. Słodkie wspomnienie z dwóch składników
Pischinger kajmakowy to dla wielu osób smak dzieciństwa. Pyszności bez pieczenia idealnie wpisują się w cykl "Sentymentalny wtorek". Sprawdźcie prosty przepis z bloga "Justmydelicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 1 opakowanie wafli
Mleko w puszce całkowicie przykrytej wodą gotuj przez 1,5 godziny. Po tym czasie gotowym kajmakiem przełóż wafle, na ich powierzchni połóż coś ciężkiego i pokrywającego całość andrutów, aby się nie powyginały. Włóż je do lodówki w celu schłodzenia i stężenia masy. Po ok. 30-60 minutach pischinger kajmakowy możesz kroić. Sugestie: wierzch pischingera można też pokryć warstwą polewy z białej czekolady i obsypać orzechami, bakaliami lub kokosem.
Zobacz także: banalne ciasteczka z kleiku ryżowego
src="https://d.wpimg.pl/1097679475--331011555/ciasteczka.jpg"/>
Polecamy wideo: cekoladowe ciasteczka bez pieczenia
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze