Trwa ładowanie...
dnyr8ww
dnyr8ww

Ogórki w zalewie z chili - krokodylki. Chrupiące i ostre

Przepis

chrupiące ogórki w zalewie chili będa idealnym dodatkiem do kanapek czy grillowanych dań. Są tak pyszne, że zanim się obejrzysz, słoik już będzie pusty. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

3.0
(23 głosy)
Oceń:
dnyr8ww
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
zGotowana Paula
Zdjęcie
Składniki
  • 0,5 kg ogórków gruntowych
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka chili
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2-3 ząbki czosnku

Zalewa:

  • 3/4 szklanki octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki oleju
Przepis

Ogórki umyć i pokroić na wzdłuż na cztery części. Włożyć do miski, zasypać solą, wymieszać i odstawić na 6 godz. Od czasu do czasu przemieszać. Następnie wylać wodę, która powstała i dodać chili, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać. W rondlu zagotować ocet, cukier i olej i gorąca zalewą zalać ogórki. Odstawić na 12 godz., od czasu do czasu przemieszać. Następnie ogórki przełożyć do słoika i zalać zalewą, w której były 12 godz. Pasteryzować 5-7 min. od zagotowania

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

dnyr8ww
Ogórki w zalewie z chili - krokodylki. Chrupiące i ostre
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

30
48
Share
dnyr8ww
dnyr8ww

dnyr8ww
dnyr8ww
dnyr8ww