Klasyczna mizeria. Trudno o lepszy dodatek do letniego obiadu
Mizeria to nic innego jak pokrojone w kostkę lub plasterki ogórki wymieszane z jogurtem naturalnym albo śmietaną. Do tego trochę soli, pieprzu i orzeźwiający, wprost idealny na lato dodatek do obiadu gotowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Ogórki obrać, odciąć końcówki. Zetrzeć na tarce jarzynowej na ostrzu do ogórków lub pokroić w cienkie plasterki. Posolić.
- Zostawić na 1/2 godziny, aż puszczą sok. Sok zlać. Dodać cukier, pieprz mielony, sok z cytryny. Wsypać koper. Dodać śmietanę. Wymieszać. Doprawić.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze