Trwa ładowanie...
d3llfot
d3llfot

Surówka z młodej kapusty z musztardą i cebulą

Przepis

Młoda kapusta jest znacznie delikatniejsza w smaku niż ta z jesiennych zbiorów. Ma również mnóstwo witamin i minerałów. Możemy z niej przygotować lekki bigos, kapuśniak, gołąbki czy surówkę. wypróbujcie koniecznie nasz przepis na ekspresową surówkę z młodej kapusty z musztardą i cebulą.

3.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Surówka z młodej kapusty z musztardą i cebulą
123RF
Składniki
Przepis
  • Kapustę myjemy i obieramy z wierzchnich liści. Wycinamy głąb.
  • Kapustę szatkujemy i przekładamy do dużej miski. Cebulę kroimy w piórka.
  • Musztardę mieszamy z octem, solą, cukrem i pieprzem.
  • Powoli wlewamy olej do musztardy tak, aby powstał gładki dressing.
  • Sosem polewamy warzywa i mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Surówka z młodej kapusty z musztardą i cebulą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
11
Share
d3llfot
d3llfot
d3llfot
d3llfot
d3llfot