Surówka z kapusty pekińskiej. Jej wyrazisty smak może zaskoczyć

Kapusta pekińska to bardzo uniwersalny produkt. Możesz z niej wyczarować przepyszne sałatki i surówki. Świetny przepis z wykorzystaniem tego warzywa dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Surówka z kapusty pekińskiejSurówka z kapusty pekińskiej
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 główka małej kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Przepis

  • Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
  • Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
  • Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
  • Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja