Trwa ładowanie...
d4i2d10
04-01-2023 11:15

Surówka z kapusty pekińskiej. Jej wyrazisty smak może zaskoczyć

Przepis

Kapusta pekińska to bardzo uniwersalny produkt. Możesz z niej wyczarować przepyszne sałatki i surówki. Świetny przepis z wykorzystaniem tego warzywa dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d4i2d10
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Rodzaj diety:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 główka małej kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
Przepis
  • Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
  • Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
  • Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
  • Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Surówka z kapusty pekińskiej. Jej wyrazisty smak może zaskoczyć
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
d4i2d10
Więcej tematów
d4i2d10