Jajecznica z czerwoną papryką. Pyszny sposób na pikantne śniadanie
Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Lubimy przygotowywać ją na boczku, z dodatkiem pomidorów lub posiekanej zieleniny. Danie to może urozmaicić też paprykowa pasta - jajecznica będzie jeszcze bardziej wyrazista i smaczniejsza. Przepis prosto z bloga "Kulinarne przygody Gatity".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 duże wiejskie jajka
- 1 łyżka pasty z czerwonej papryki
- 1/2 szalotki
- masło do smażenia
- sól
- pieprz
Na patelni rozgrzewamy masło. Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na patelni. Następnie dodajemy pastę i smażymy przez chwilę. Jajka rozkłócamy w szklance, wylewamy je na patelnię, solimy i pieprzymy. Smażymy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Od razu podajemy.
Zobacz także: papryki faszerowane mięsem
src="https://d.wpimg.pl/1619059361--419708156/papry.jpg"/>
Polecamy wideo: kremowa jajecznica po francusku
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze