Jajecznica z czerwoną papryką. Pyszny sposób na pikantne śniadanie
Przepis
Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Lubimy przygotowywać ją na boczku, z dodatkiem pomidorów lub posiekanej zieleniny. Danie to może urozmaicić też paprykowa pasta - jajecznica będzie jeszcze bardziej wyrazista i smaczniejsza. Przepis prosto z bloga "Kulinarne przygody Gatity".
3.3
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Składniki
- 2 duże wiejskie jajka
- 1 łyżka pasty z czerwonej papryki
- 1/2 szalotki
- masło do smażenia
- sól
- pieprz
Przepis
Na patelni rozgrzewamy masło. Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na patelni. Następnie dodajemy pastę i smażymy przez chwilę. Jajka rozkłócamy w szklance, wylewamy je na patelnię, solimy i pieprzymy. Smażymy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Od razu podajemy.
Zobacz także: papryki faszerowane mięsem
Polecamy wideo: kremowa jajecznica po francusku
Jajecznica z czerwoną papryką. Pyszny sposób na pikantne śniadanie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
8
13
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.