Trwa ładowanie...
d3bht93
23-10-2017 09:15

Jajecznica z czerwoną papryką. Pyszny sposób na pikantne śniadanie

Przepis

Jajecznica to śniadaniowy klasyk. Lubimy przygotowywać ją na boczku, z dodatkiem pomidorów lub posiekanej zieleniny. Danie to może urozmaicić też paprykowa pasta - jajecznica będzie jeszcze bardziej wyrazista i smaczniejsza. Przepis prosto z bloga "Kulinarne przygody Gatity".

d3bht93
3.3
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.kulinarneprzygodygatity.pl
Źródło: www.kulinarneprzygodygatity.pl
Składniki
  • 2 duże wiejskie jajka
  • 1 łyżka pasty z czerwonej papryki
  • 1/2 szalotki
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przepis

Na patelni rozgrzewamy masło. Szalotkę kroimy w kostkę, szklimy ją na patelni. Następnie dodajemy pastę i smażymy przez chwilę. Jajka rozkłócamy w szklance, wylewamy je na patelnię, solimy i pieprzymy. Smażymy, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Od razu podajemy.
Zobacz także: papryki faszerowane mięsem

Polecamy wideo: kremowa jajecznica po francusku

Jajecznica z czerwoną papryką. Pyszny sposób na pikantne śniadanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
13

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bht93
d3bht93
d3bht93
d3bht93
Więcej tematów
d3bht93